דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


רפואה שלמה בבית חולים פסיכיאטרי? 

מאת    [ 09/06/2010 ]

מילים במאמר: 711   [ נצפה 2857 פעמים ]

 

למיטב ידיעתי וניסיוני, בבתי חולים פסיכיאטריים מטפלים גם מטפלים במאושפזים, אך לא תמיד באופן חוקי. זה מתאפשר מתוך כך שהמחלקות הסגורות מצויות במקום השרוי "בחשיכה" מבחינת הציבור הרחב, וגם מתוך כך שהמערכת מפקחת על עצמה כלומר החתול שומר על השמנת.

  

ואולם, רבים לא יודעים שבתי החולים הפסיכיאטרים הם המקום היעיל ביותר לטיפול בחולי נפש. ממש גן עדן לפסיכיאטרים... אתם שואלים למה?

 

כי אמנם הטיפול מאוד לא נעים, בלשון המעטה, אבל בין כותלי בתי החולים, למשל, ישנם סיכויים קלושים שהמאושפז "יצליח" להתאבד. לכן לדעתי, התערבויות הצוותים שם יכולות להיות קשות, אינטנסיביות וכואבות ביותר. אבל אל תטעו - בדרך כלל הכול מתוך כוונה להטיב ובמטרה טהורה לטפל - בלי שמץ של ציניות אני כותב זאת!

 

בנקודה זו נראה, שהצוותים הקשוחים בבתי החולים המנוהלים ביד רמה על ידי הפסיכיאטרים מנהלי המחלקות, עושים ממש עבודת קודש. אך כאן אליה ושני קוצים בה:

 

ראשית, ברור שהטיפול הפסיכיאטרי בין כותלי בתי החולים אינו מתמצה במתן תרופות אלא גם בטיפול בשורש העמוק של המחלה הלא הוא טיפול באישיות. האחרונה, אחראית על ניהול ענייני האדם כלפי חוץ וכלפי פנים והיא זו אשר אמורה להתמודד עם קשיים ולחצים בעולם החיצון באופן שבעליה לא יקרוס לחולי נפשי. אבל הטיפול הזה הדורש פגיעות טיפוליות בחולים, מן הסתם משחית את נפשם של הצוותים הטיפוליים על פי הכלל: "מצווה גוררת מצווה ועבירה גוררת עבירה". מי שמתרגל להכאיב לחלשים מתוך הוראות מגבוה, מן הסתם גם יכאיב ויפגע יתר על המידה גם כאשר איש אינו מחייב אותו לעשות כן.

 

שנית, כל הטיפולים האגרסיביים האלה מתבצעים בלי לקבל הסכמה מדעת מרוב המטופלים המאושפזים! ואם תשאלו בתמיהה: ממתי יש צורך לקבל את הסכמתם של מאושפזים בכפייה?

 

אז אולי כדאי לרגע לזכור שבערך 80% מהמאושפזים בבתי החולים הפסיכיאטריים הם מאושפזים מרצון שלא מסרו להם מידע על הטיפולים שהם אמורים לעבור. מידע שחובה למסור על פי החוק, ולכן גם לא ייתכן שקיבלו את הסכמתם מדעת.

 

ועתה, בהנחה שאישיותו של מאושפז מסוים תהפוך בעתיד לחזקה יותר כתוצאה מהאשפוז - האם עליו יהיה להודות לצוותים הפסיכיאטריים שלשו וטחנו אותו עד דק, או שמא לזעום שדרכו ברגל גסה על זכויות האדם שלו?

 

וקשה לי לכתוב כל זאת. אני מרגיש שאני מנסה ללכת בין הטיפות, אך הן כבדות וצפופות עד מאוד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

ליד 1956 * קלינית - חולה במאניה-דפרסיה * נשאתי כ-400 הרצאות * מנחה קבוצות בעמותת אנוש * מאמר באנגלית פרי עטי בכתב העת הרפואי היוקרתי לפסיכיאטריה של אוניברסיטת אוקספורד * לבלוג הבית




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב